в Италию

Основной список документов:
— ОЗП (Общегражданский заграничный паспорт);
— 2 фото;
— справка с места работы.
— справка о доходе за последние 3 месяца;
— тревэл  чеки;
— ксерокопия свидетельства о браке/разводе;
— ксерокопия всех страниц гражданского паспорта, где есть какие-нибудь отметки;
— подтверждение брони гостиницы в Италии.

Порядок оплаты консульского сбора:
Консульский сбор оплачивается после прохождения собеседования и подачи документов в Визовом центре Посольства Италии

Офоромлении виз несовершеннолетним :
— 2 фото;
— нотариальное разрешение от обоих родителей, независимо от того, едут родители (оба) с детьми или едет один из родителей с ребёнком, или же родители вообще не едут с ним (обязателен перевод данного разрешения на итальянский язык и нотариальное заверение перевода).
— нотариально заверенная копия свидетельства о рождении + перевод на итальянский язык, перевод также необходимо заверить у нотариуса;
— справка из школы на бланке + перевод на английский;
— тревел чеки на имя родителя, с которым едет ребенок, из расчета 400 евро на неделю пребывания в Италии + квитанция (подпись — как в заграничном паспорте)
— если у родителей свои действующие шенгенские визы, и виза открывается только для ребенка, то необходимо нотариальное заявление родителей о том, что они сопровождают ребенка в поездку и обязуется вернуть ребенка на Украину по окончании поездки + перевод на итальянский язык, перевод также необходимо заверить у нотариуса.

 

Анкета-заява на отримання в`їзної візи (заповнена та підписана)

2 кольорові фото (за останній період) розміром як на паспорт (3.5 * 4.5 см)

Підписаний паспорт, термін дії якого закінчується принаймні через три місяці після візи, на яку подається запит. Паспорт повинен мати принаймні 2 вільні сторінки (для візи та печаток прикордонних органів) та бути виданим не раніше ніж 10 років тому (ст. 12 Візового Кодексу). Паспорти, термін дії яких продовжено, не будуть прийматися, за виключенням термінових випадків гуманітарного характеру при наявності цьому підтвердження.

Всі дійсні закордонні паспорти в оригіналі та паспорти, термін дії яких закінчився, в оригіналі та копії, за умови що вони є у заявника.

Копія внутрішнього паспорту.

Поліс медичного страхування (термін дії повинен бути на 15 днів більше, ніж дати запланованої поїздки), якщо ця вимога не скасована

Загальні додаткові вимоги до неповнолітніх (віком менше 18 років):

Письмовий дозвіл від обох батьків які подорожують чи не подорожують разом з неповнолітнім. Письмовий дозвіл (необхідно надати також копію) повинен бути зроблений у нотаріуса.

Копії внутрішніх паспортів батьків

Свідоцтво про народження – оригінал та копія

Для неповнолітніх осіб шкільного віку: довідка зі школи.

Особливі випадки

У випадку відсутності одного з батьків необхідне рішення Суду про позбавлення батьківських прав.

У випадку смерті одного з батьків: свідоцтво про смерть.

У випадку, якщо дитину виховує мати-одиначка: довідка згідно з ст.135 Сімейного Кодексу України

У випадку опікунства: рішення суду або іншої компетентної установи.

У випадку, якщо неповнолітня особа подорожує без супроводу: нотаріальний дозвіл батьків або особи, що має відповідні права.